divendres, 8 d’abril de 2011

Club de lectura (2a Categoria: petits)El dimarts dia 5 d'abril, a les 10 del matí, va ser l'estona dedicada a fer el club de lectura amb els nois i noies més jovenets de la casa. Aquest grup no era tan nombrós, concretament 4 nois, 4 noies (i les dues professores) vàrem debatre sobre les lectures que el CLIJCAT ha destinat als nois i noies de 13-14 anys.
Enguany, la lectura entre el jovent d'aquesta edat ha estat més aviat escassa; amb tot, val a dir que vam poder parlar agradosament de les novel·les i que hi hagut qui s'ha llegit tots quatre llibres.
El següent llibre més llegit i més ben valorat, a molt poca distància de l'anterior, és La bèstia. Introduir-se en aquesta obra ha estat ben fàcil i emocionant, l'autora ha sabut dotar-la d'intriga i de misteri alhora que l'ha fet propera al lector. Llegint el llibre, diuen els lectors, et sents de seguida implicat en les aventures del protagonista, un noi amb problemes des del seu naixement, que viu d'acollida en diverses llars i que amaga com pot el seu “gran secret”.
Qui ha llegit La veritable confessió de Charlote Doyle, li ha posat molt bona nota; però ha fet por perquè és una obra llarga. Parla de la diferència social i de la crueltat de les persones poderoses sobre les no privilegiades. Ambientada al segle XIX, és una d'aquelles històries que són tristes però amb final feliç. Altament recomanable.
L'enigma Altai no ha acabat d'agradar als membres del nostre club potser perquè parla massa de l'alta muntanya, potser no els ha acabat d'enganxar el misteri, potser, en definitiva, no han acabat d'entendre prou bé aquesta història que el mallorquí Miquel Rayó els ha volgut explicar tot introduint-hi temes com l'educació ambiental, la igualtat d'oportunitats entre sexes, la tolerància, la solidaritat, les tradicions i les cultures.
Confiem que aquests aprenents de lectors, l'any vinent, continuïn participant en la nostra activitat i segueixin el no fàcil camí de llegir-se quatre llibres més a part de tots els altres que tenen.
Moltes gràcies nois i noies de l'INS!